loader
Qide Coaching
krantenartikelZo gaat het worden

De regenboog op onze gevel
is geen reclameboodschap noch om aandacht te trekken. Het is de boodschap: íédereen hoort erbij! In vrijheid jezelf durven en kunnen zijn is ons motto. Wij hebben persoonlijk nog niemand gehoord die het NIET mooi vindt! Wij horen mensen langskomen, kinderen blij worden en wijzen; en steunbetuigingen, heel veel. Qide coaching dat wij in september starten (qide.nl) heeft ook de regenboogkleuren die uit haar logo/vuurtoren stralen.
Wij zijn op een positieve wijze bezig met het opzetten van stichting 'het huis onder de regenboog'
Blijf ons volgen!

Update 22 juli weblog Helmond
We hebben niets meer van de wethouder vernomen
Wethouder Erik de Vries heeft na zijn bezoek 2 weken geleden (zie update 3) geen contact meer opgenomen met Eric en Diënne Flohr-Kamphuis. Eric van het Regenbooghuis vindt dit maar vreemd. “We krijgen alleen maar positieve reacties en de mensen worden er vrolijk van.” Zijn vrouw Diënne voegt er aan toe dat ze bang is dat de gemeente het op de lange baan schuift zodat de affaire uit het zicht raakt en de publieke belangstelling afneemt. “Helmond is een regenbooggemeente vanaf 2012. Het is bedoeld om de acceptatie en de veiligheid van de LHBT-gemeenschap te bevorderen. Exact waar Qide Coaching van Eric en Diënne voor staan.”
Hun petitie Het regenbooghuis moet blijven is inmiddels 571 keer getekend. Het echtpaar heeft Martijn Rieter van Helder Helmond uitgenodigd voor een gesprek. Hij heeft ze beloofd om te komen kijken.
Naar aanleiding van enkele reacties hierboven, vroegen we de woordvoerster van de gemeente hoe het nu eigenlijk zat met de subsidie die Helmond als Regenboogstad krijgt. Zij antwoordde dat het Rijk, net als aan alle andere Regenbooggemeenten, onze stad sinds 2012 jaarlijks een bedrag van 20.000 euro geeft. Voorlopig(?) is 2022 het laatste jaar van die regenboogsubsidie. Het is op dit moment nog onduidelijk of het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met die subsidie doorgaat.
Dat bedrag van opgeteld 220.000 euro van de gemeente is voor activiteiten om de acceptatie en veiligheid van de doelgroep LHBTIQ+ inwoners te bevorderen. Via deze brief (pdf) kregen de gemeenteraadsleden vorig jaar januari de resultaten van het Helmondse regenboogbeleid in de voorgaande 2 jaar en een doorkijkje naar de periode tot en met 2022. Aan de linkerkant een in de brief van B&W genoemde voorbeeldposter van de bewustwordingscampagne voor jongeren zoals genoemd.
Qide coaching heeft een regenboog op haar gevel. Een regenboog als verbinding van alle mensen in onze maatschappij. Echter de gemeente heeft vragen ontvangen van enkele inwoners over de felheid der kleuren. Hierdoor moet de regenboog waarschijnlijk grijs geschilderd worden. Vandaar dat wij een petitie gestart zijn. 
Lieve mensen teken onze petitie! 
https://www.petities.com/signatures_with_comments.php?petition_id=367444&page_number=3&num_rows=200 

regenboog
Wij kunnen inmiddels met trots vertellen dat wij ongelooflijk veel steun van de Helmondse bevolking en zelfs landelijk krijgen! Maar blijf alsjeblieft de petitie tekenen en ons volgen!
Hartelijk dank daarvoor! 
regenboog moet blijven

En wij zijn ook bij hart van Nederland geweest! 
Bekijk de film op SBS6 en zoek op 'regenboog'!

Krantenartikel, 21-6-2022  in het Eindhovens Dagblad: 
ED